Plakletters en plakcijfers vinyl - Inhoud letter- en cijferboekjes

Hieronder staan de verschillende types plakletters en plakcijfers omschreven evenals de inhoud van onze letterboekjes en cijferboekjes (de Pickup assorti boekjes).

Klik in de linker keuze balk op plakletters en plakcijfers vinyl om uw type zelfklevende plakletter of plakcijfer te kiezen


Lettertype Cooper Black is verkrijgbaar in de grootte 8, 15, 25, 40, 60 en 80 mm.

Lettertype Helvetica is verkrijgbaar in de grootte 10, 20, 30, 40, 50, 60, 80, 100, 125, 150 en 200 mm. 

Lettertype Largo is verkrijgbaar in de grootte 5, 8, 12½, 20, 30, 47 en 75 mm.

Lettertype Nobel is verkrijgbaar in de grootte 60, 90, 120, 150, 200, 250 en 300 mm.

Lettertype Vivace is verkrijgbaar in de grootte 8, 15 en 25 mm.

Lettertype Script is verkrijgbaar in de grootte 16 mm.

Een serie goudkleurige letters en cijfers op een zelfklevende glanzend zwarte vinyl achtergrond is verkrijgbaar in de grootte 10, 18 of 50 mm in een assorti verzamel letter/cijferboekje onder de naam Pickup Assortie Luxe goud op zwart. Tevens is een serie brievenbusnummers/huisnummers (inclusief letters) verkrijgbaar.

De plakletters en plakcijfers zijn tot en met 75 mm in een verzamel/assortiboekje verkrijgbaar, die afhankelijk van de afmeting alle letters- en/of cijfers inclusief een aantal leestekens bevat; zie voor de inhoud van de Pickup letter/cijferboekjes onderstaand overzicht. Lettertype Nobel is niet als letter/cijferboekje verkrijgbaar. Lettertype Helvetiva is in grootte 40 en 60 mm zowel als letter/cijferboekje als per stuk verkrijgbaar.


ONDERSTAAND EEN OVERZICHT VAN DE INHOUD VAN DE LETTER- EN CIJFERS ASSORTI BOEKJES.

De grootte van de letters- en/of cijfers in deze letter/cijfer assorti boekjes vindt u direct onder de benaming.

De → in de kolom betekent dat het assorti boekje zowel letters als cijfers bevat.


ONDERSTAAND EEN OVERZICHT VAN DE INHOUD VAN DE LETTER- EN CIJFERS ASSORTI BOEKJES TYPE PICKUP ASSORTIE LUXE GOUD OP ZWART (CLEAR FACE/CLEARFACE) .


Klik in de linker keuze balk op plakletters en plakcijfers vinyl om uw type zelfklevende plakletter of plakcijfer te kiezen.


Voor de leesbaarheid van plakletters en plakcijfers kunt u voor de hoogte/grootte een ezelsbruggetje aanhouden:

Letter- of cijfergrootte : leesafstand in meter / 3 = de hoogte van uw plakletter/plakcijfer in cm.

Leesafstand:  de hoogte van uw plakletter/plakcijfer in cm x 3 = de leesafstand in meters.

Bijvoorbeeld: U wilt de tekst bekijken vanaf 30 meter afstand. Dan deelt u 30 meter door drie en dan komt u op een lettergrootte van 10 cm. U heeft dus letters nodig van minimaal 10 cm hoog.

Als u een letter of cijfer heeft van 10 cm en u vermenigvuldigd dit met 3 dan heeft u een leesafstand van maximaal 30 meter.  10 cm x 3 = een leesafstand van maximaal 30 meter.

Uiteraard dient er rekening mee gehouden te worden of uw tekst moet worden gelezen door een automobilist of een voetganger, hiermee moet dan worden gespeeld spatiëring ( de afstand tussen de letters en cijfers).